Natuur & Outdoor Coaching

If winter comes

can spring be far behind? 

Dat de natuur zeer waardevol is voor ons welzijn weten we al langer. Dat de natuur een zeer waardevolle aanvulling is op therapie en coaching is relatief nieuw. Terwijl het zo voor de hand ligt! 

Samen naar buiten werkt ontspannend en bevrijdend voor lichaam en geest. Een groene pauze waarin het lichaam ook mee mag doen. 
Natuurcoaching (ook wel wandelcaching of outdoor coaching) is meer dan praten en wandelen in de natuur. De natuur kan als spiegel fungeren en is een uitgelezen middel om ons met ons innerlijke landschap te verbinden. Door gebruik te maken van symbolen en metaforen is het makkelijker om met een afstand naar ons leven te kijken en onbewuste lagen naar boven te laten komen. In de natuur kunnen ook korte systemische opstellingen of een voice dialogue oefening worden gedaan, gebruik makende van de natuurlijke elementen die ons omringen. 

 

Natuurcoaching is zeer geschikt voor vraagstukken rondom stress, onzekerheid en (herstel van) burnout*, maar ook voor onderwerpen als loopbaan, relaties, zingeving en levensloop.

Natuurcoaching maakt vaak onderdeel uit van een coachingtraject, maar kan ook voor losse sessies worden ingezet: 

Loopbaanwandeling-stresswandeling-levensloopwandeling-relatiewandeling

De wandeling van circa 3 uur begint en eindigt bij de Europese school in Den Haag en voert door het beschermde natuurgebied Westduinpark, door de duinen en langs het strand. Het gevarieerde landschap nodigt uit om het gekozen vraagstuk vanuit veel verschillende perspectieven te verkennen. Een cadeautje voor lichaam en geest!

Themadag: Outdoor Coaching & Voice Dialogue

Wil je wat ruimer de tijd nemen om een voor jou belangrijk onderwerp te onderzoeken? Een lange wandeling is uitstekend te combineren met een Voice Dialogue sessie voor verdieping. In de ochtend wordt de wandeling gepland (circa 2.5 uur) als kickoff, waarna in de middag -na een ruime tussenpauze- de diepere (energetische) lagen aan de orde komen in een Voice Dialogue sessie van circa 2.5 uur.

In de praktijk blijkt dit een zeer waardevolle en verdiepende combinatie te zijn.

Een hele dag wandelen kan natuurlijk ook!

outdoor coaching beach

* A van de Berg, Walk it off! The effectiveness of walk and talk coaching in nature for individuals with burnout- and stress-related complaints.