Coaching voor expats / internationals  

Een verhuizing naar het buitenland is een nieuw levenshoofdstuk; een opwindend en onvoorspelbaar avontuur dat tot vele kleurrijke herinneringen zal leiden. Het is ook een periode waarin maximale flexibiliteit van je wordt gevraagd, en moed! Dat kost een hoop energie en kan overweldigend zijn. Bij gebrek aan steun van familie en vrienden en kennis van de lokale cultuur, kan het des te fijner zijn om wat extra steun en aanmoediging te krijgen van een coach. Een coaching programma helpt om die ingrediënten te verzamelen die nodig zijn voor een gelukkig en inspirerend nieuw levenshoofdstuk of om de stap naar een nieuwe carrière te zetten. 


Onderzoek wijst uit dat een wisseling van omgeving, zoals na verhuizing naar een ander land, een unieke kans biedt om na je 35ste grote veranderingen door te voeren (want ja, dan zijn we toch al behoorlijk in onze gewoontes vastgeroest).. Dit is dus een gouden kans om die veranderingen door te voeren waar je altijd van droomde. Zonde dus als je je gaat afzonderen en wachten tot de omstandigheden veranderen! Met initiatief en wat steun ben je in staat om een nieuw levensscript te schrijven. Wees moedig en zet de eerste stap!

 

Hoe verschilt Expat Coaching van gewone coaching?

Elk coaching traject is hoe dan ook uniek, met aandacht voor de individuele vraagstukken en coaching doelen. In een coaching traject voor een expat/international wordt vaker aandacht besteed aan zaken als culturele intelligentie, eenzaamheid, identiteitsverlies, relatieproblemen, ongelukkige kinderen, situationele depressie, carrière switch en moed om uit de comfortzone te stappen. De reguliere coachingstrajecten zullen op jouw individuele behoeften worden aangepast. Een culturele vergelijking tussen jouw land van herkomst en het nieuwe land behoort ook tot de mogelijkheden. Dit maakt je bewuster van de filters die jouw eigen culturele identiteit met zich meebrengen en promoot dus interculturele competentie. 

 

Ben ik de juiste coach voor jou?

Ik heb 18 jaar in het buitenland gewoond en andere landen vanuit verschillende rollen ervaren (third culture kid, studie, werk, sabbatical, expat partner). Dat helpt enorm om jouw situatie te kunnen begrijpen. Daarnaast heb ik kennis van zowel internationaal management als culturele psychologie en ook dat helpt om jouw ervaringen in perspectief te plaatsen. Het allerbelangrijkste is dat jij je bij mij op je gemak voelt en het gevoel hebt dat ik de juiste coach ben voor jou. Daarom nodig ik je graag uit om jouw wensen en behoeften tijdens een vrijblijvende intake te bespreken. 

"

Auxilia has been very helpful during my fist year abroad! 

"

Prepairing for my 4th posting abroad I felt lost and in need of refinding myself and my life goals. As she has been an expat partner herself, she recognized a lot of my struggles and that made it really easy to talk. 

"

I worked with Auxilia during a very turbulent life stage: family repatriation after 8,5 years living abroad and an ambitious personal plan for a career change. In hindsight I can say that it was one of the best decisions I took during that year. 

"

In welke fase zit jij?

Het model van David Pollock

is geschikt voor het begrijpen van het effect van internationale verhuizingen en de fases die iemand daarbij doorloopt. 

Gratis coaching
voor asielzoekers.  

Ben jij een vrouw van boven de 30 die een asielprocedure in Nederland heeft (door)lopen en spreek je goed Nederlands, Engels of Spaans? Neem dan contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor gratis coaching / voice dialogue.